‘RIDEA prezanton studimet rreth fazës finale të dialogut Kosovë-Serbi’
‘RIDEA prezanton studimet rreth fazës finale të dialogut Kosovë-Serbi’

RIDEA ka prezentuar studimet e rradhës sa i përket fazes finale të dialogut Kosovë-Serbi. Iraj Hashaj deklarohet të ketë thënë se Trepca duhet të jetë prioritet i qeverisë së ardhshme. Pas vitit 2017 kur ligji I Trepces erdhi ne funksion ka pasur studime të bëra nga institute gjermane te cilat mund të rezultojnë të dobishme. Sidoqoftë, dëmet që Serbia i ka shkaktuar Trepces, me shumë punëtorë të larguar nga puna si dhe të atillë që kanë punuar pa paga në një periudhë 10- vjecare. Trepca është një asset tejet i rëndësishëm I Kosovës andaj Qeveria e re duhet ta ketë atë prioritet. Kompania ka për detyrë që të llogaris dëmet sepse një gjë e tillë nuk është bërë ndonjëherë, asetet ose janë demtuar ose nuk janë mbajtur. E gjitha që mbetet nga Trepca është një objekt I vjetër i cili ka nevojë për investime të medha.

Kliko këtu për të lexuar artikullin e plotë

Publikimet e RIDEA-s
Publikimet e RIDEA-s RIDEA publikon artikuj akademik në revista të njohura ndërkombëtare, komente dhe opinione në gazetat e përditshme vendore dhe ndërkombëtare.
Raporte dhe Studime
Raporte dhe Studime Substanca dhe Gjendja e Zbatimit te Marreveshjeve te Dialogut Kosove-Serbi
Artikuj Akademik
Artikuj Akademik Kufijtë e një marrëdhënie të lënë pas dore: Korrupsioni dhe Liria Ekonomike. Qerimi, Qerim R. dhe Sergi, Bruno S.
Revista për Çështje Evropiane dhe Ndërkombëtare
Revista për Çështje Evropiane dhe Ndërkombëtare Gjendja e përgjithshme e sferës së botimeve akademike ose shkencore në Kosovë, Shqipëri, Mal të Zi dhe shtete të tjera.
Komente/OP-ED
Komente/OP-ED Problemet e vjetra dhe shtetet e reja. Qerim Qerimi. (Taipei Times, 2008).
E-newsletter
E-newsletter Përmbledhje e aktiviteteve të RIDEAs në aspekte të ndryshme që shfaqet dy herë në vjet.