RIDEA prezantoi studimet rreth fazës finale të dialogut Kosovë-Serbi 18.11.2019
RIDEA prezantoi studimet rreth fazës finale të dialogut Kosovë-Serbi 18.11.2019
Në Prishtinë Instituti Kërkimor për cështje Evropiane dhe të zhvillimit RIDEA publikoi raportin e rradhës në lidhje me dialogun Kosovë-Serbi. Aty u tha se nuk është bërë mjaftueshëm për Trepcen dhe se ky gjigand duhet të jetë prioritet i qeverisë së ardhshme. Studimi i bërë për dëmet e shkaktuara për dëmet e shkaktuara tregoi se Serbia ka kompensime materiale dhe jo-materiale që duhet të bëjë si pasojë e asaj që ka shkaktuar para dhe gjatë luftës.
 
 
Publikimet e RIDEA-s
Publikimet e RIDEA-s RIDEA publikon artikuj akademik në revista të njohura ndërkombëtare, komente dhe opinione në gazetat e përditshme vendore dhe ndërkombëtare.
Raporte dhe Studime
Raporte dhe Studime Substanca dhe Gjendja e Zbatimit te Marreveshjeve te Dialogut Kosove-Serbi
Artikuj Akademik
Artikuj Akademik Kufijtë e një marrëdhënie të lënë pas dore: Korrupsioni dhe Liria Ekonomike. Qerimi, Qerim R. dhe Sergi, Bruno S.
Revista për Çështje Evropiane dhe Ndërkombëtare
Revista për Çështje Evropiane dhe Ndërkombëtare Gjendja e përgjithshme e sferës së botimeve akademike ose shkencore në Kosovë, Shqipëri, Mal të Zi dhe shtete të tjera.
Komente/OP-ED
Komente/OP-ED Problemet e vjetra dhe shtetet e reja. Qerim Qerimi. (Taipei Times, 2008).
E-newsletter
E-newsletter Përmbledhje e aktiviteteve të RIDEAs në aspekte të ndryshme që shfaqet dy herë në vjet.