Njoftim (13 Janar 2020)
Njoftim (13 Janar 2020)

Trajnimi i radhës mbi teknikat e intervistimit në terren.

Disa pamje nga trajnimi i anketuesve rreth teknikave të intervistimit, përdorimin e tabletëve elektronik dhe zbatimit të sondazheve në terren mbi bazën e platformës online.

Së shpejti, Instituti RIDEA fillon me zbatimin e serisë së hulumtimeve të opinionit publik në Kosovë që trajtojnë peisazhin aktual politik në Kosovë, mbështetjen e qytetarëve për politikat ndërkombërare në dhe rreth Kosovës, mozaikut të skenarëve të marrëveshjes eventuale Kosovë-Serbi dhe shumë e shumë zhvillime e tema të tjera spektakolare dhe interesante. Të gjitha këto hulumtime do të bëhen me mbështjetje nga një ekip hulumtuesish që udhëhiqen nga Profesori Emeritus i Universitetit të Oxford-it, Prof. Anthony Heath.

Të gjitha këto u bën të mundura me mbështetjen gjithëpërfshirëse dhe gjeneroze të MPJ të Norvegjisë, respektivisht Ambasadës Norvegjeze në Kosovë.

Publikimet e RIDEA-s
Publikimet e RIDEA-s RIDEA publikon artikuj akademik në revista të njohura ndërkombëtare, komente dhe opinione në gazetat e përditshme vendore dhe ndërkombëtare.
Raporte dhe Studime
Raporte dhe Studime Substanca dhe Gjendja e Zbatimit te Marreveshjeve te Dialogut Kosove-Serbi
Artikuj Akademik
Artikuj Akademik Kufijtë e një marrëdhënie të lënë pas dore: Korrupsioni dhe Liria Ekonomike. Qerimi, Qerim R. dhe Sergi, Bruno S.
Revista për Çështje Evropiane dhe Ndërkombëtare
Revista për Çështje Evropiane dhe Ndërkombëtare Gjendja e përgjithshme e sferës së botimeve akademike ose shkencore në Kosovë, Shqipëri, Mal të Zi dhe shtete të tjera.
Komente/OP-ED
Komente/OP-ED Problemet e vjetra dhe shtetet e reja. Qerim Qerimi. (Taipei Times, 2008).
E-newsletter
E-newsletter Përmbledhje e aktiviteteve të RIDEAs në aspekte të ndryshme që shfaqet dy herë në vjet.