Njoftim (13 mars 2019)
Njoftim (13 mars 2019)

-Tryezë diskutimi në Ferizaj-

‘Dialogu ndërmjet Kosovës dhe Serbisë: Alternativat dhe Opsionet’

Sot në Ferizaj nën organizimin e Institutit RIDEA dhe me mbështetjen e MPJ të Norvegjisë, respektivisht Ambasadës Norvegjeze në Kosovë, është zhvilluar tryeza e diskutimit rreth alternativave dhe opsioneve të dialogut ndërmjet Kosovës dhe Serbisë.

Pjesëmarrja ishte gjithëpërfshirëse, ku pjesëmarrës ishin përfaqësues dhe udhëheqës lokal të partive politike (PDK, LDK, LVV, AAK, AKR, PSD), përfaqësues nga bota akademike dhe nga organizatat lokale të shoqërisë civile në Ferizaj.

Publikimet e RIDEA-s
Publikimet e RIDEA-s RIDEA publikon artikuj akademik në revista të njohura ndërkombëtare, komente dhe opinione në gazetat e përditshme vendore dhe ndërkombëtare.
Raporte dhe Studime
Raporte dhe Studime Substanca dhe Gjendja e Zbatimit te Marreveshjeve te Dialogut Kosove-Serbi
Artikuj Akademik
Artikuj Akademik Kufijtë e një marrëdhënie të lënë pas dore: Korrupsioni dhe Liria Ekonomike. Qerimi, Qerim R. dhe Sergi, Bruno S.
Revista për Çështje Evropiane dhe Ndërkombëtare
Revista për Çështje Evropiane dhe Ndërkombëtare Gjendja e përgjithshme e sferës së botimeve akademike ose shkencore në Kosovë, Shqipëri, Mal të Zi dhe shtete të tjera.
Komente/OP-ED
Komente/OP-ED Problemet e vjetra dhe shtetet e reja. Qerim Qerimi. (Taipei Times, 2008).
E-newsletter
E-newsletter Përmbledhje e aktiviteteve të RIDEAs në aspekte të ndryshme që shfaqet dy herë në vjet.