Njoftim (20 shkurt 2019)
Njoftim (20 shkurt 2019)
20 shkurt 2019
 
Sikurse dhe vitin e kaluar, edhe kësaj radhe nën organizimin e Institutit RIDEA, janë mbledhur rreth një tryeze liderët kryesor të pushtetit dhe opozitës për të diskutuar për - Zërin e Popullit rreth 'Finales së Madhe' ndërmjet Kosovës dhe Serbisë. Në një tryezë të përbashkët u mblodhën presidenti Thaçi, z. Albin Kurti nga LVV, z. Lutfi Haziri nga LDK, zëvendëskryeministri Fatmir Limaj, profesorë nga Universiteti i Oxfordit, ambasadorë të ndryshëm nga vendet aleate të Kosovës, aktivistë të shoqërisë civile dhe përfaqësues nga bota akademike. Ky event i organizuar nga RIDEA është bërë me mbështetje të MPJ-së së Norvegjisë, respektivisht Ambasadës Norvegjeze në Kosovë, me rastin e publikimit edhe të rezultateve të sondazhit rreth temës së njëjtë.
Publikimet e RIDEA-s
Publikimet e RIDEA-s RIDEA publikon artikuj akademik në revista të njohura ndërkombëtare, komente dhe opinione në gazetat e përditshme vendore dhe ndërkombëtare.
Raporte dhe Studime
Raporte dhe Studime Substanca dhe Gjendja e Zbatimit te Marreveshjeve te Dialogut Kosove-Serbi
Artikuj Akademik
Artikuj Akademik Kufijtë e një marrëdhënie të lënë pas dore: Korrupsioni dhe Liria Ekonomike. Qerimi, Qerim R. dhe Sergi, Bruno S.
Revista për Çështje Evropiane dhe Ndërkombëtare
Revista për Çështje Evropiane dhe Ndërkombëtare Gjendja e përgjithshme e sferës së botimeve akademike ose shkencore në Kosovë, Shqipëri, Mal të Zi dhe shtete të tjera.
Komente/OP-ED
Komente/OP-ED Problemet e vjetra dhe shtetet e reja. Qerim Qerimi. (Taipei Times, 2008).
E-newsletter
E-newsletter Përmbledhje e aktiviteteve të RIDEAs në aspekte të ndryshme që shfaqet dy herë në vjet.