Njoftim (22 mars 2019)
Njoftim (22 mars 2019)

-Tryezë diskutimi në Gjilan-

‘Dialogu ndërmjet Kosovës dhe Serbisë: Alternativat dhe Opsionet’

Sot në Gjilan kemi zhvilluar diskutime interesante dhe produktive rreth dialogut Kosovë-Serbi. Tryeza është organizuar nga Instituti RIDEA me mbështetjen e MPJ të Norvegjisë, respektivisht Ambasadës Norvegjeze në Kosovë. Një fjalë përshëndetëse në fillim të kësaj tryeze ka mbajtur dhe Ambasadori Norvegjez në Kosovë, SH.T. Z. Per Strand Sjaastad.

Pjesëmarrja ishte gjithëpërfshirëse, ku panelistë ishin kryetari i komunës së Gjilanit, z.Lutfi Haziri, deputetë të Kuvendit të Kosovës, udhëheqës lokal të shumicës së partive parlamentare në Kosovë dhe pjesëmarrës e përfaqësues të tjerë nga bota akademike dhe nga organizatat lokale të shoqërisë civile në Gjilan.

Publikimet e RIDEA-s
Publikimet e RIDEA-s RIDEA publikon artikuj akademik në revista të njohura ndërkombëtare, komente dhe opinione në gazetat e përditshme vendore dhe ndërkombëtare.
Raporte dhe Studime
Raporte dhe Studime Substanca dhe Gjendja e Zbatimit te Marreveshjeve te Dialogut Kosove-Serbi
Artikuj Akademik
Artikuj Akademik Kufijtë e një marrëdhënie të lënë pas dore: Korrupsioni dhe Liria Ekonomike. Qerimi, Qerim R. dhe Sergi, Bruno S.
Revista për Çështje Evropiane dhe Ndërkombëtare
Revista për Çështje Evropiane dhe Ndërkombëtare Gjendja e përgjithshme e sferës së botimeve akademike ose shkencore në Kosovë, Shqipëri, Mal të Zi dhe shtete të tjera.
Komente/OP-ED
Komente/OP-ED Problemet e vjetra dhe shtetet e reja. Qerim Qerimi. (Taipei Times, 2008).
E-newsletter
E-newsletter Përmbledhje e aktiviteteve të RIDEAs në aspekte të ndryshme që shfaqet dy herë në vjet.