Njoftim (26 Nëntor 2019)
Njoftim (26 Nëntor 2019)

Instituti Kërkimor për Çështje Evropiane dhe të Zhvillimit (RIDEA) ka kënaqësinë të ju ftoj të merrni pjesë në prezantimin e studimit të radhës brenda serisë së studimeve rreth fazes finale të dialogut Kosovë-Serbi: 

 

E Ardhmja e Procesit të Pajtimit përbrenda Kosovës dhe ndërmjet Kosovës dhe Serbisë në Kontekstin e Marrëveshjes Finale Eventuale

Konferenca për shtyp mbahet të martën, 26 nëntor 2019, ora 13:15 në Hotel Sirius, Prishtinë.

 

Përveç tjerash, në konferencë do të shpalosen disa nga gjetjet kryesore dhe rekomandimet nga studimi në fjalë. 

 

Ky studim ofron këshilla dhe sugjerime konkrete për institucionet e Kosovës se cili duhet të jetë pozicioni specifik i Kosovës në çështjen e lartëpërmendur.

 

Ju ftojmë që ta përcjellni këtë ngjarje. 

Publikimet e RIDEA-s
Publikimet e RIDEA-s RIDEA publikon artikuj akademik në revista të njohura ndërkombëtare, komente dhe opinione në gazetat e përditshme vendore dhe ndërkombëtare.
Raporte dhe Studime
Raporte dhe Studime Substanca dhe Gjendja e Zbatimit te Marreveshjeve te Dialogut Kosove-Serbi
Artikuj Akademik
Artikuj Akademik Kufijtë e një marrëdhënie të lënë pas dore: Korrupsioni dhe Liria Ekonomike. Qerimi, Qerim R. dhe Sergi, Bruno S.
Revista për Çështje Evropiane dhe Ndërkombëtare
Revista për Çështje Evropiane dhe Ndërkombëtare Gjendja e përgjithshme e sferës së botimeve akademike ose shkencore në Kosovë, Shqipëri, Mal të Zi dhe shtete të tjera.
Komente/OP-ED
Komente/OP-ED Problemet e vjetra dhe shtetet e reja. Qerim Qerimi. (Taipei Times, 2008).
E-newsletter
E-newsletter Përmbledhje e aktiviteteve të RIDEAs në aspekte të ndryshme që shfaqet dy herë në vjet.