Njoftim (5 prill 2018)
Njoftim (5 prill 2018)
Si rrallëherë në historinë politike të Kosovës janë mbledhur liderët kryesor të pushtetit dhe opozitës për të diskutuar rreth “Skenarëve të 'Finales së Madhe' ndërmjet Kosovës dhe Serbisë". Në një tryezë ishin të gjithë së bashku nga presidenti Thaçi, kryeministri Haradinaj, z. Albin Kurti nga LVV, z. Lutfi Haziri nga LDK, si dhe ambasadorë të ndryshëm nga vendet mike të Kosovës, aktivistë të shoqërisë civile, përfaqësues nga bota akademike, etj. Ky event është organizuar nga RIDEA dhe BPRG me mbështetje nga Ambasada Norvegjeze në Kosovë, me rastin e publikimit edhe të studimit rreth temës së njëjtë.
Publikimet e RIDEA-s
Publikimet e RIDEA-s RIDEA publikon artikuj akademik në revista të njohura ndërkombëtare, komente dhe opinione në gazetat e përditshme vendore dhe ndërkombëtare.
Raporte dhe Studime
Raporte dhe Studime Substanca dhe Gjendja e Zbatimit te Marreveshjeve te Dialogut Kosove-Serbi
Artikuj Akademik
Artikuj Akademik Kufijtë e një marrëdhënie të lënë pas dore: Korrupsioni dhe Liria Ekonomike. Qerimi, Qerim R. dhe Sergi, Bruno S.
Revista për Çështje Evropiane dhe Ndërkombëtare
Revista për Çështje Evropiane dhe Ndërkombëtare Gjendja e përgjithshme e sferës së botimeve akademike ose shkencore në Kosovë, Shqipëri, Mal të Zi dhe shtete të tjera.
Komente/OP-ED
Komente/OP-ED Problemet e vjetra dhe shtetet e reja. Qerim Qerimi. (Taipei Times, 2008).
E-newsletter
E-newsletter Përmbledhje e aktiviteteve të RIDEAs në aspekte të ndryshme që shfaqet dy herë në vjet.